Vad dödar din motivation?

Så du har ett mål, du vet varför du vill uppnå det och du har en plan. Du kommer inte alltid vara motiverad, men att mestadels vara det är en stor hjälp på vägen. Då kan det vara givande att identifiera vad exakt som dödar din motivation.

Genom att känna till dessa fällor kan vi lättare förbereda oss för dem...

Stök och brist på organisering och ordning

Miljön runt om dig behöver spegla energinivån du vill skapa. Om det så rör sig om en full inbox, hem eller kontor så skapar en rörig miljö ett rörigt sinne och drar energi och inspiration från dig. Genom att prioritera någorlunda ordning omkring dig blir du mer fri från undermedvetna spänningar. Hallå, ta det lugnt! Med fem barn vet jag att den här punkten kan kännas som ett hån. Mig hjälper det att ha vissa ytor som är mer energiingivande.

Undvikandemekanismer eller dåliga vanor

Att lägga onödigt mycket tid på saker som man vet suger upp både tid och energi, såsom sociala medier, filmer, ständigt hålla sig upptaget med jobb, kasta sig in i varje drama och konflikt. Det handlar inte om att allt som nämndes ovan är helt dåligt, men just när man låter det ta över för mycket av ens tillvaro.

Att överdrivet undvika varje konflikt och konfrontation

Konflikter är för all del inget att jaga, men det finns tillfällen då man behöver sätta ner foten och stå upp för vad du tror på, speciellt om det handlar om en tillvaro som inte är rättvis eller dränerar energi och tid.

Rädsla att släppa ansvar eller att för att bli mindre upptagen

Är du en person som tar på dig mer ansvar än vad som egentligen krävs av dig? Antingen för att du har svårt att säga nej, eller för att du helt enkelt inte litar på att andra gör det lika bra som du? Vilka ansvarsområden har du? Vad behöver du lämna från dig? Vad behöver du börja säga nej till?

Somliga människors sätt mot dig

Vi har alltid ett val om till vilken grad vi låter någon vara en del av vårt liv. Ibland kan det kännas som att man inte har något val och ja, okej somliga, trots sin energisugande negativitet måste liksom på grund av nån anledning finnas med på ett hörn. Det kan låta kallt men om det finns människors vars attityder och beteende dränerar dig psykiskt så kan du faktiskt jobba på att hålla ett avstånd. Ett annat sätt är att bestämma sig för att aldrig diskutera sina drömmar, mål och projekt med den typen av människor.

Reflektionsfrågor angående vad som dödar din motivation

Vilka förändringar undviker du att göra, trots att du vet att de skulle ge upphov till en massiv positiv förändring?

I vilka områden i ditt liv känner du av att det finns för mycket oreda?

Vilka steg ska du ta för att förändra det och skapa ordningen du behöver?

Inom vilka områden undviker du att skapa konflikt och viker undan, när du vet att du borde stå upp för vad du tycker?

Vilka specifika ansvarsområden är du rädd att släppa, som du vet att du håller kontroll över trots att det inte behöver vara ditt ansvar? Vilka vill du släppa?

Vilka områden ovan känner du igen dig själv i och vill verka för förändring i nu?

Vilken strategi ska du använda för att bli av med onödiga och motivationsdränerande faktorer?

Finns det specifika människor som har beteenden som dödar din motivation?

Vad kan du göra för att begränsa deras negativa påverkan på dig eller förändra ditt sätt att se på deras beteende?

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK