· Entreprenör,coach

Spring inte i dina konkurrenters spår

Har du tagit steget att starta eget företag eller funderar på det, kanske du ibland tappar andan av att andra företag i ditt område har så stort försprång, både när det gäller tid, resurser och annat.

Jo, antagligen är det precis så och du behöver inte skifta det tankesättet till "tänk positivt, jag är på samma våglängd som dem." Nej, det är du antagligen inte och handlingsplanen kan inte vara "fake it till you make it" och springa i deras spår.

Vad kan du erbjuda som skiljer sig helt från där dina konkurrenter inte levererar så som din målgrupp skulle önska? (ofta utan att kunderna ens tänkt på att denna lilla ingrediens faktiskt skulle kunna förbättras eller vändas i 180 grader till något helt annat).

Fenomenet "blue ocean" (länk till boken) handlar om att istället för att befinna sig i ett blodigt rött hav bland konkurrenter så kan du som företagare befinna dig i ett blått hav där du står ut som helt unik och din målgrupp finner absolut ingen anledning att vända sig till dina konkurrenter.

För att lugnt kunna simma i ett blått hav så behöver du först se vad dina konkurrenter erbjuder, se vad som saknas, vad som skulle kunna göras helt annorlunda, på ditt sätt, positionera dig och sen givetvis leverera endast deluxe, bästa, top notch för de som vänder sig till dig.

Gör en liten efterforskning och undersök komponenter som pris, upplevelse, kvalitet, personligt bemötande, ljud, uppföljning, hur får de kunderna att känna sig? (vad det nu handlar om i ditt fält). Det finns alltid något i vad de erbjuder som skaver hos deras kunder - hur kan du ta vid precis där och med din expertis göra det viktiga området till en uppsving?

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK