Sätt ord, bilder och lukter på din vision.

"Varför i hela världen ska jag göra det?" Hör jag någon säga :). En stor del av allt vi gör, går på autopilot. Vi bara gör det av vana utan att tänka på det. Det är därför du till exempel mitt i duschen kan komma på svaret på något du försökte hitta, men omöjligt lyckades med dagen innan. Hjärnan tycker inte om oavslutade saker och även om du själv gett upp, så fortsätter det undermedvetna leta i minnet eller någon annanstans. Det är därför du kan komma på dig själv med att vara på jobbet, men inte tänkte på hur du tog dig dit. Det är därför vi använder vision vid målsättning. Om nu en stor del av allt du gör går på autopilot så är det väl bra att programmera den där autopiloten på rätt riktning?

OBS; det här är tredje delen i serien om målsättning. Hoppade du in i bloggen först nu så börja gärna på första delen i serien här.

Annars har du ditt mål, ditt varför och dina känslor klara och nedskrivna, och så fortsätter vi med visionen:

Avsätt tid åt att se och känna din dröm. Föreställ att du uppnått ditt mål och sätt ord på hur det känns, vad du gör, hur det luktar, vilka människor du har omkring dig, var du befinner dig (använd fantasin). Skriv fritt under minst fem minuter (stäng mobilen och dörren ;), och skriv ner alla möjliga detaljer du ser framför dig. Skriv:
- personligt (använd ”jag, mig”)
- i presens (skriv som att det händer nu)
- positivt (undvik ord som ”inte”)
- passion (dra in dina känslor)
När du är klar med din text. Läs igenom den och skapa en sammanfattad version, i bara ett par meningar. Denna sammanfattning sparar du och lägger där du kan se den varje dag. När din motivation tryter eller du känner dig nere så vänd tillbaka till visionen du skapade, för att komma upp på spåret igen. Det är viktigt att göra första momentet med de fyra p:na först. Det är så du bäddar in visionen i ditt undermedvetna, och låter hjärnan ställa in sig på rätt riktning.
Utifrån din skrivna vision kan du sen (om du vill) gärna göra en fysisk representation av den, i form av bilder som en vision board.

Du kan göra detta själv, eller så kan jag hjälpa dig genom hela processen med skräddarsydd coaching. 

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK