Return to site

Mina knep för en hög & stabil energinivå

· coach,energi

Jag får ofta frågan: hur orkar du, hur hinner du med allt? Vet inte exakt vilket allt man syftar på då men såhär hålls min energi hög och stabil:

Bränsle: Spirulina, solrosfrön och pumpafrön

Det är först när jag slutar med vanan att få i mig detta bränsle, som jag upptäcker vilken kraftkälla de är. Mina kostvanor i övrigt är inget att skryta med, men att slinka ner med 6 spirulinatabletter, 2 msk vardera av solrosfrön och pumpafrön håller min energi hög och stabil. Det gäller hela vägen inifrån och ut. Jag känner mig skarptänkt och rörlig. Två, tre veckor utan dessa och jag kan ta rollen i en zombiefilm (utan att spela). Du kanske fungerar annorlunda, men värt att testa!

Checka av livet en dag i veckan

I serien om målsättning tidigare här i bloggen hittar du ett effektivt sätt att planera tillvaron långsiktigt och kortsiktigt (du hittar mallen här). Den viktigaste nyckeln är att checka in regelbundet och se till att du är på spåret du vill. Tänk på liknelsen av ett flygplan som ska flyga fågelvägen mot sin destination. Om nosen vrider sig bara några millimeter åt höger eller vänster, så kommer flyget hamna åt en helt annat riktning (liknelse tagen av Darren Hardy). Samma sak med dig och mig. Dagarna går - var är vi på väg? Inget dränerar energi som att leva utan mål och mening.

Blockera ingentingtid

Jag pratar ofta med utslitna mammor som frågar om råd att styra upp tillvaron och om hur man ska orka. Första steget är ofta att se till att blockera tid för vila. Seriöst. Det här är jätteviktigt. Annars är risken att du vilar ibland för att du måste och medan du ligger där, hör du rösten i huvuden som tjatar om allt du borde göra "istället för att ligga där och lata dig." Ingen riktig vila med andra ord. Blockera tid i kalendern och var helt oanträffbar under denna tid! Mina såna ingentingblock i kalendern är så många att mina barn nog tror jag är en riktig soffpotatis. Bra! Vila ska inte vara tabu.

Hitta din rörelse

Rör vi oss inte stagnerar vi. Så är det verkligen. Alla måste inte gå på gym. Hitta något du trivs med. Något som du känner tankar både din energi, styrka och glädje. Mina rörelser är skogspromenad och dans. Skulle förvandlas till en stolpe utan dem, tror jag. Vilken är din rörelse?

Dela gärna dessa essentiella energitips med någon du vet behöver en kraftfull energiboost, och berätta gärna om hur du själv bevarar din energi!

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK