Return to site

Låt din månadscykel bli en kraftkälla

oss systrar emellan

· coach,energi

Har du inte lärt dig behärska din månadscykel som en kraftkälla så har du missat något, eller för att uttrycka sig lite trevligare; så är du på gång att lära dig något som kan förändra ditt liv.

Har du märkt att du somliga dagar har energi, självförtroende och kommunikationsförmåga att förändra hela världen och andra dagar känner dig som trollet gruff (jag är inte helt säker på vem trollet gruff är) och bara vill dra täcket över huvudet och försvinna?

Det är ingen nyhet att vi kan bli mer eller mindre starkt påverkade av hormoner somliga dagar i månaden, men vad som är mindre känt är hur vi kan utnyttja hela månadens spektra av energi till vår fördel. Vi dyker in direkt.

Månaden är uppdelad i fyra faser:

Menstruationsfasen: En fas för vila, reflektion och eftertanke. Varsågod och dra täcket över huvudet. Hur pass det nu är möjligt i din situation. Det går faktiskt att anpassa tillvaron mer än vad man ofta tror. Håll denna vecka så tom som möjligt (här brukar jag göra min bokföring. Inte sällan med datorn under täcket faktiskt :)).

Före ägglossning:

Energin börjar höjas och koncentration och mental styrka blir skarpare. Det här är en bra vecka för att planera målsättningar och påbörja nya projekt.

Ägglossning:

Denna vecka strålar du och är extra uttrycksfull, empatisk och social. Energin är på topp. Denna vecka är perfekt för kommunikation, viktiga möten och att spela in videos om du driver en onlinekurs eller liknande.

Före menstruationen:

Ett behov av att rensa ut och städa bort allt som inte längre är relevant infaller nu. Du börjar vända dig inåt igen och vill gärna avsluta saker, knyta ihop säcken. Minnet och koncentrationsförmågan börjar minska. En perfekt period att rensa ut och fokusera på personlig läkning.

Om du börjar markera veckorna i din kalender efter din cykel så kan du med tiden, effektfullt planera din tid och dina olika moment i de faser som passar varje åtagande bäst, enligt din rådande energinivå.

Detta är säkert något kontroversiellt, och personligen kan jag bara konstatera att det funkar och ger en kraftfull boost till hela livet. Jag lärde mig om fenomenet från början av dr Christiane Northrup, en läkare specialiserad på kvinnliga kroppen.

Hur gör man då?

Börja med att markera dagarna för din menstruation. Dela sen in resterande dagar i de andra faserna (i början kan du dela någorlunda på fyra rakt av. Med tiden kommer du känna in i kroppen att vissa faser är längre/kortare än andra). Hedra sen varje fas energinivå när du planerar. Bara börja och våga leka med det, så behärskar du det efter en tid intuitivt. Och sprid ordet! Dela denna artikel med andra, så att även de kan leva mer i synk med sina cykler.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK