Return to site

Innan du gör någonting nytt

om att våga

Inom skolvärlden vet vi att för att barn ska lära sig något nytt, ska ribban av kunskap vara strax över vad barnet redan behärskar - så att det blir en utmaning, lite svårt, men ändå med förutsättning för att lyckas.

Vad hände med oss vuxna då? Hela vår livssituation har en comfortzon kring sig. Att gå utanför den, oavsett vad handlar om, kan framkalla stor rädsla och obehag. Just nu förbereder jag en kreativ kurs för kvinnor som är nyfikna på egenföretagande och tankarna förs tillbaka till hur helt otänkbart det var för mig att byta jobb, trots att det dränerade mig. Det gjorde mig sjuk, men det var inom min comfortzon så jag stannade.

Och det är just så det är. Drömmer du om att ta ett nytt steg, så kommer det kännas skrämmande oavsett om det är bra för dig.

Rädslan är ingen indikation på att det är farligt. För att uppnå det du egentligen vill behöver du gå utanför comfortzonen - till utvecklingszonen. Det roliga är att ju mer du gör det , desto större blir den. Saker som igår var otänkbara och skrämmande men lockande, kan vara enkla nästa dag (eller ja, efter en tid - det tar kanske inte bara en dag :)).

Det gör mig rörd, för livet blir så mycket vackrare. Att driva eget företag är som att balansera i utvecklingszonen hela tiden. Det driver en till mod, ödmjukhet och en berg och dalbana av överraskningar.

Min poäng är inte att alla borde starta eget. Poängen är, du har så mycket större valmöjligheter än du tror.

Vad är viktigt för dig?

Det kan bli tydligare att komma åt vad som är viktigt för dig (inte sällan glömmer man ju det) om du besvarar följande fråga utan att tänka så djupt:

- Vore det inte häftigt ifall... (fyll i. Vad dyker upp?)

- Vilket steg kan du ta idag för att ägna mer tid på vägen som leder till det du svarade nyss?

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK