Inga mål uppnås när man inte vet vad man vill 

(och vem man är)

Det är dags att börja en ny serie här i bloggen. Temat är personlig vision och att uppnå dina mål. Det fanns en anledning till att jag släppte e-bokhäftet 'Din essens' först. Och har du inte gått igenom det materialet så gör gärna det först (du hämtar den här).

Varför? Jo, för om vi börjar direkt med målsättning är risken stor att det blir någon annans mål vi börjar sträva mot. Vi blir ständigt matade med vad vi "borde" vilja uppnå från sociala medier, filmer, serier och människor omkring oss. Syftet med materialet 'Din essens' är att landa i dig själv och därefter kunna sätta och uppnå dina personliga mål.

Så nu påbörjar vi en spännande serie där du med papper och penna dyker in i reflektioner och verktyg som hjälper dig uppnå dina personliga mål.

Första steget är att veta vad du vill. Vad vill du? Inom vilket område som helst. Handlar det om din hälsa? Din jobbsituation? Din familj? Dina relationer? Platsen du bor?

Andra steget är att veta varför du vill det. Ett exempel för att illustrera; en student sa till vår lärare "jag kan knappt bärga mig att använda de här nya teknikerna så att mitt jobb blir mer effektiv och produktiv!"

-"Varför vill du bli mer effektiv och produktiv?

-"Det kommer ge mig en bättre position på jobbet."

-"Varför vill du ha en bättre position på jobbet?"

-"Löneförhöjning."

-"Varför vill du ha det?"

-"Jag behöver pengar för att bygga ett större hem."
-"Varför."

-"Jag vill att min mamma och syster ska kunna flytta in hos oss."

-"Varför?"

-"Vi har alltid drömt om att äga ett stort hus och bo där tillsammans som en stor familj."

-"BRA. Nu har du identifierat ditt varför. Ditt varför är egentligen inte att bli mer effektiv och produktiv. Ditt varför och ditt mål är att bo i ett stort hus med din stora familj.

Så nu är det din tur.

Vad vill du?

Varför? (gräv)

 

Ny del varje måndag :)

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK