Return to site

(1) Ny serie om glädje

· glädje

Oavsett hur såsigt namnet på min nyligen avslutade utbildning "happiness coach" låter, så har den varit otroligt givande och verkligen ingett nya perspektiv på livet och fenomenet glädje. Låt oss fira med en serie artiklar om just glädje.

Glädje som en lök :)

Som man kan skala av olika lager av en lök, kan man skala av olika lager till glädje. Hur kul som helst faktiskt. Idag vill jag introducera yttersta lagret som vi kan kalla "önskningar och begär".

Vad du önskar eller vad omvärlden tycker att du borde önska?

Många lever i ett missnöje på grund av att de tror sig sakna något de behöver för att vara lyckliga. Det galna är att ofta handlar det om saknad av något man som person egentligen inte önskar innerst inne, utan det är resultat av hur vi ständigt bombarderas av vad vi "borde önska", vad vi "borde behöva". Företag spenderar ständigt miljontals kronor på att slåss om den delen av din hjärna som får dig att kräva och vilja köpa deras produkter, eller om att du ska ha behov av en viss livsstil.

Knepet är att medvetet definiera

Vi kan inte fly från fenomenet att våra hjärnor är utsatta för ständig tävlan om deras uppmärksamhet och manipulation. Men du kan vinna mycket på att definiera vad som verkligen är viktigt för dig i livet och vad som inte är det.

Du har makten att välja glädje och i några följande artiklar vill jag hjälpa dig med det. Det här är inte något menlöst prat om att tänka positivt. Finns det aspekter i din livssituation som behöver ordnas, så behöver de tas om hand. Det är en annan historia. Men nu kan du bli din egen influencer ;), och andra influencers där ute kan vara något i periferin. Ge inte bort det här till någon annan.

Frågor för reflektion:

1. Vilka omständigheter eller saker tror du att du behöver för att uppleva glädje?

2. Varför tror du att detta kommer ge dig glädje om du har dem?

3. Är någon/några av punkterna du nämnde influerat av samhället, familj, din uppväxt, vad som förväntas av dig? Vilken/ vilka isåfall?

4. Om du tänker efter; är dina autentiska önskningar annorlunda än de du skrev ner?

Vilka är dina autentiska önskningar (ibland kan det här vara start på en tankeprocess och inget som du kanske kan svara på nu direkt).

5. Är du villig att låta omgivningens önskemål komma först när det gäller:

  • vad du jobbar med?
  • vem du gifter dig med?
  • var du bor?
  • vilka kläder du bär eller hur du ser ut?
  • hur du spenderar din tid?
  • hur du uppfostrar dina barn?
  • vad du tror på?
  • vad du säger?
  • vilka mål du uppnår?
Om du svarade nej, men du lever enligt andras förväntningar ändå, är det dags att du tar tillbaka den makten över ditt liv nu?

Artikeln ovan baseras på lektioner och anteckningar i utbildningen 'Happiness coach' som jag gick hos 'Transformation academy'.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK